OM SITET

 
 
Lær de grundlæggende sproglige regler gennem eksempler, korte forklaringer og klare anbefalinger. Afprøv din forståelse i praksis igennem tests hvor du anvender reglerne. Bliv mere sikker i dit sprogbrug med et korrekt sprog – og opnå større skriveglæde og en bedre formidling.

Sitets indehold
Sitet består af tre temaer: Tegnsætning, Om sproget og Sprogrigtighed. Du kan arbejde med hvert tema uafhængigt af de øvrige.
Tegnsætning
Tegnsætning vejleder dig i hvordan du anvender enkel tegnsætning i dine tekster. Du lærer at bruge de tegn der understøtter dine tekster, fx kolon, tankestreg og flere. Og du lærer at tackle kommaet: Komma – kom an!
Om sproget
Om sproget giver dig praktiske råd som hjælper dig i dit daglige arbejde. Du finder de tre sikreste opslagsværker her og du finder nogle få anbefalinger der kan støtte dig i korrekturlæsning.
Sprogrigtighed
Skriver du ”hans” eller ”sin” opgave – og ligger eller lægger han den på bordet? Nogle gange kan du høre hvad der er rigtigt (eller ”nogen” gange?) men langtfra altid.
Find svarene på de typiske spørgsmål her, forstå reglerne bagved og undgå de typiske faldgruber.

Om sitet:
Skrivkorrektdansk.dk tilbyder vejledning og træning i dansk skriftsprog. Sitet henvender sig til administrative medarbejdere og undervisere på Aarhus Business College og har fokus på det nutidige og korrekte skriftsprog. Studerende, kursister og elever er ligeledes velkomne til at anvende sitets vejledninger og tests!
Skrivkorrektdansk.dk er udviklet på Aarhus Business College i forbindelse med projektet Den e-lærende Digitale Skole i et samarbejde mellem medarbejdere og udviklingsafdelingen @ventures.

Forfattere: Ann Bjørnskov og Niels Jungløv
Design og layout: Sofie Holm Sandgaard
Programmering: Helle Christensen
Projektledelse: Daniella Tasic Hansen